Beweging en rust

Beweging en Rust (Apocriefen, 3)

Het Thomasevangelie is een oeroude tekst gebaseerd op uitspraken toegeschreven aan Jezus. Het is geen lopend verhaal (narratief), zoals we dat gewend zijn in de canonieke evangeliën, maar het betreft zogenaamde ‘logia’, min of meer losse uitspraken. We kunnen ons goed voorstellen dat rondom vergelijkbare uitspraken ooit de bijbelverhalen zijn ontstaan. De dynamiek van Gods Koninkrijk gaat dwars door alles heen, tegelijk is er een fundamentele rust die gepaard gaat met vertrouwen. Dit zijn woorden bestemd om mensen aan het denken te zetten, over de wereld, over zichzelf en over God. Dit is de derde en laatste preek waarin een van de apocriefe boeken centraal staat.

Lees de preek die op 28 augustus 2022 werd gehouden door Jurjen Zeilstra in de Dorpskerk te Blaricum: https://docs.google.com/document/d/101yBzgaxHCs2fHKW1Zi_mWcQlqn3f8oj8rLZ2RjZeWw/edit?usp=sharing

Advertentie

Over Jurjen Zeilstra

Predikant van de Dorpskerk te Blaricum (dr.theol.; dr.hist.), geïnteresseerd in geschiedenis, literatuur, kunst en filosofie. Auteur o.a. Dr. W.A. Visser 't Hooft, 1900-1985, een leven voor de oecumene, Middelburg 2018 en European Unity in Ecumenical Thinking, 1937-1948, Zoetermeer 1995.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s