Palmzondag: Hij komt om de vruchten van ons leven

(Met Matteüs en Jakobus naar Jeruzalem)

We zijn de afgelopen weken met Matteüs en Jacobus naar Jeruzalem gegaan. De evangelist vertelt ons de weg van Jezus. Het is een open uitnodiging die een uitdaging wil zijn. De briefschrijver Jacobus wijst ons de weg als het gaat om de consequenties in de praktijk.

Als Jezus Jeruzalem binnen gaat onder hosannageroep, doet hij dat met een verwachting. Niet langer kan een confrontatie uitblijven. In de tempel treft hij handel aan. Hij brengt er genezing. In de dicht bebladerde vijgenboom hangt niet één vrucht. Wat zijn woorden waard als er geen daden aan verbonden zijn? Aan de vruchten kent men de boom. Lees de preek die op 2 april 2023 werd gehouden in de Dorpskerk te Blaricum: https://docs.google.com/document/d/1nwE2hn-Y2–XMtls4EIfqwVc1nqPk2sd/edit?usp=sharing&ouid=114585510587347369179&rtpof=true&sd=true

Advertentie

Over Jurjen Zeilstra

Predikant van de Dorpskerk te Blaricum (dr.theol.; dr.hist.), geïnteresseerd in geschiedenis, literatuur, kunst en filosofie. Auteur o.a. Dr. W.A. Visser 't Hooft, 1900-1985, een leven voor de oecumene, Middelburg 2018 en European Unity in Ecumenical Thinking, 1937-1948, Zoetermeer 1995.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s